Información

Novedades

¡Lo más vendido!

APROXIMACIÓ AL PARLAR DE MONTAVERNER Ampliar

APROXIMACIÓ AL PARLAR DE MONTAVERNER

de Gabriel Tormo Tormo

Dimensiones: 15 x 21 cm 
Páginas: 138 páginas 
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-17054-34-2

Más detalles

10,00 € IVA incluido.

Producto no disponible en nuestra librería

  •    Els darrers cent anys, la parla de Montaverner ha rebut influències que han suposat una cavalcada evolutiva, o més bé, regressiva, de manera que podríem asegurar que a cada canvi generacional actual s’ha produït un tall, amb la consegüent pèrdua de variants lèxiques autòctones i l’adquisició d’un nou lèxic més generalitzat i global.
       En primer lloc, la industrialització en l’economia local va provocar un abandonament del món rural i, per tant, un primer tall generacional entre els de més edat actualment i la franja d’edat anterior compresa entre els 65-75 anys. L’abandó de l’agricultura i la ramadería ha comportat també la pèrdua que hi va aparellada i, a més a més, una substitució dels termes autòctons per estrangerismes o referents a la norma.
       En segon lloc, l’accés a la comunicació global i l’educació ha sigut un segon factor de fractura lingüística, així com l’accés a internet i el bombardeig de terminología anglosaxona és la causa d’una forta minva lèxica local.
       En resum, la parla de Montaverner és el resultat de l’evolució de la llengua tenint en compte totes les influències amb altres comunitats i fruit d’uns esdeveniments històrics, culturals, socials i econòmics particulars i únics.

Reseñas

Escribe tu opinión

APROXIMACIÓ AL PARLAR DE MONTAVERNER

APROXIMACIÓ AL PARLAR DE MONTAVERNER

Dimensiones: 15 x 21 cm 
Páginas: 138 páginas 
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-17054-34-2